חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סטוק אנד מרקט בע"מ נ' לוקיאנוב

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום חיפה
10484-06-10
7.3.2011
בפני :
ניר זיתוני

- נגד -
:
סטוק אנד מרקט בע"מ
:
נטליה לוקיאנוב
החלטה

החלטה

התובעת הגישה לביצוע 7 שטרות על סך 18,630 ₪ שמועדי פרעונם 30/4/08 עד 18/6/08, משוכים מחשבון על שם הנתבעת שנושא את השם: מאפיית ניקול בבנק דיסקונט לפקודת נפרעים שונים (התובעת, דרגסטור חורב, מיכל יוחנן) שחוללו בשל אכ"מ וחשבון מוגבל. על שניים מהשיקים יש ערבות אישית בגב השיק של סרגי קומרוב (להלן: "סרגי").

הנתבעת הגישה התנגדות וטענה כי גילתה אודות התיק באקראי לאחר שהתברר לה כי השיקים נגנבו וזויפו ולכן הגישה תלונה במשטרה ביום 10/5/10.

בדיון היום התברר כי הנתבעת הקימה עסק על שמה בשם "מאפיית ניקול" שהופעל על ידי סרגיי ובת זוגו מריה אלדרוב (להלן: "מריה"). עוד התברר כי העסק היה פעיל בתקופה בה ניתנו השטרות. הנתבעת הסבירה כי לא הגישה התנגדות בתיק מקביל בו הזוכה היא קסם הכסף בע"מ כיוון שנציגים מטעם הזוכה הגיעו למספרה של הבת שלה והפחידו אותה.

בדיון התברר כי הגרסה המפורטת של הנתבעת הינה כי פנקס השיקים ממנו נמשכו השיקים בתיק זה ובתיק המקביל, היה מונח במגירה במאפיית ניקול. עוד התברר כי העסק מאפיית ניקול נפתח כיוזמה משותפת של הנתבעת יחד עם סרגיי ומריה לצורך ניהול עסק ששימש כמכולת וכבית מאפה. הנתבעת סיפרה כי סרגי ומריה עזבו את ישראל למוסקבה לפני כשלוש שנים. לא נסתרה טענת ב"כ התובעת כי התלונה שהוגשה למשטרה נסגרה מחוסר ראיות.

לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי טענת הגניבה והזיוף שבבסיס ההתנגדות גובלת בהגנת בדים, במידה המצדיקה התניית קבלת ההתנגדות בהפקדה.

יחד עם זאת מצאתי לנכון להתחשב בכך שהנתבעת אינה מיוצגת ושיתפה פעולה באופן מלא בבירור האמת במסגרת הדיון היום. כמו-כן מצאתי לנכון להתחשב בטענות הנתבעת שלא נסתרו ובמצב הכלכלי הקשה של הנתבעת ובני משפחה המתגוררים עמה.

לאור גרסת הנתבעת כפי שנשמעה היום ספק רב האם השימוש שעשו סרגי ומריה בפנקס השיקים של העסק "מאפיית ניקול" בוצע תוך זיוף חתימתה של הנתבעת וללא הרשאתה או שמא מדובר בשימוש מורשה בשיקים חתומים שנמשכו מחשבון שנועד להפעלת העסק המשותף.

אשר על כן, אני מורה על קבלת ההתנגדות בכפוף להפקדת הסך של 3,000 ₪ בקופת בית המשפט לא יאוחר מיום 1/5/11. מובהר לנתבעת כי ככל שלא יופקד הסכום שנקבע במועד שנקבע, יביא הדבר לדחיית ההתנגדות וחיוב הנתבעת בהוצאות משפט.

למען הסר ספק החלטה זו מתייחסת לתיק הוצל"פ מס' 6-10-21099-02.

ניתנה והודעה היום א' אדר ב תשע"א, 07/03/2011 במעמד הנוכחים.

ניר זיתוני, רשם

הוקלד על ידי: סתוית אמסלם התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>